Met ’t Hofke, sinds 2014 afdeling van Mivas vzw, geven we mensen die  (te zeer) beperkt worden door financiële en materiele limieten, de gelegenheid nieuwe kansen te vinden.  We doen dit bij middel van het aanbieden van goedkope voedselproducten (sociale kruidenier) en betaalbare volwaardige gezonde maaltijden (sociaal restaurant).

Dit engagement voor de vele gezinnen, ouders, jongeren, kinderen, ouderen, allochtonen houdt ons uitermate wakker. Hun mening, hun ervaring, hun hoop willen wij :aan het hoofd van de tafel.

Samen koken, samen werken om samen aan tafel te gaan (ontmoeten) zijn onze speerpunten.

We zetten maximaal in op het opbouwen van nieuwe veerkracht.

Vanuit het perspectief van sober en ecologisch samenleven staat voedselverspilling niet in ons woordenboek.

Sociaal Restaurant © Stad Lier

Voedseloverschotten

Als organisatie zetten we maximaal in op het tegengaan van voedselverspilling. We doen dit enerzijds door zo weinig mogelijk eigen afval te creëren. Anderzijds halen we ook heel wat voedseloverschotten op bij verschillende partners, deze worden aangeboden in de sociale kruidenier of verwerkt in de keuken van het sociaal restaurant. Zo zorgen we voor een extra schakel in de voedselketen vooraleer de producten op de afvalberg terecht komen. Bijkomend zorgt het er ook voor dat we onze aankoopkosten kunnen drukken. 

We halen o.a. producten op bij Makro in Deurne, Carrefour in Lier, Colruyt en Bio Planet Lier, Belorta Sint-Katelijne-Waver, Greenyard Sint-Katelijne-Waver, … 

Wil je meer weten over voedseloverschotten en hoe er sociaal mee aan de slag te gaan kijk dan zeker eens op de website van Foodsavers.

Wij helpen u verder

Hebt u graag bijkomende informatie? Aarzel dan niet en contacteer één van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder!

Vrijwilligerswerk of stageplaats bij 't Hofke?

Bij 't Hofke zijn we steeds op zoek naar enthousiaste medewerkers die zich willen inzetten voor onze werking.